Használd ki a Facebook adta lehetőségeket!

A Facebook marketing kicsit összetettebb marketing a többinél, ezért sokan nem látják át a hatását és hatékonyságát. Ne aggódj, nem fogok mellébeszélni és konkrét érveket fogok felhozni a Facebook reklám mellett, ami alapján eldöntheted, hogy szüksége van-e a vállalkozásodnak a Facebookra:

 Miért jó a közösségi marketing a vállalkozásodnak?

I.) Figyelem felkeltés: ez az egyik legértékesebb előnye a Facebook reklámnak.

Kicsit távolabbról kezdem! Képzelj bele abba, hogy minden alkalommal, amikor egy bejegyzést teszel közzé, akkor a  rajongóid többsége ezt meglátja, megnézi és természetesen azt is, hogy ki tette közzé. Különösen, akkor figyelnek fel rád, ha jók a bejegyzéseid.

Tehát ezzel a módszerrel anélkül, hogy zaklatnád őket, felhívod magadra a figyelmet és egy nagyon egyszerű, de rendkívül hatásos módon folyamatosan a fejükben maradsz. Egy pillanatra sem engeded, hogy kikerülj az életükből és ez természetesen azt is jelenti, hogy ha szükségük van a termékedre vagy a szolgáltatásodra, akkor hezitálás nélkül téged választanak.

Hiszen, ha:

 • egy kulináris élvezetre vágynak
 • szórakozni akarnak
 • fáj a foguk
 • elromlott a műszaki cikkük
 • vásárolni akarnak egy minőséges műszaki cikket
 • vásárolni akarnak egy divatos ruhát
 • igénybe vennének egy szolgáltatást
 • vásárolnának valamit…

akkor rögtön rád gondolnak, te vagy az alapértelmezett az iparágadban és nem más, nem a konkurenciád!

Ez egy hatalmas előny! Itt rögtön megemlítem, hogy nagyon fontos egy profi profilkép, amiről rögtön látják és tudják, hogy rólad van szó. Nem kell feltétlenül, hogy a logód legyen. Egyszerűen  csak legyen látványos és asszociatív!

Facebook oldal létrehozása

Tele van az internet részletes útmutatókkal a Facebook oldalak létrehozásáról, ezért nem fogok a lépésekről írni annál is inkább, mivel rendszeresen változik a Facebook oldal készítő panel. Ha mégis szeretnéd, hogy csináljak egy videót vagy részletes bejegyzést erről, akkor kérlek az oldal alján írd meg az igényed.

 

Mi az, amire feltétlenül figyelj Facebook oldal létrehozásakor:

 • a.)    Jól válaszd meg, a kategóriát a Facebook oldalad számára. Ez azért fontos, mivel a Facebook kereséseknél (amit a fenti sávban tehet meg a felhasználó) hatalmas befolyása van.
 • b.)    Tervezd meg a borítófotód illetve ha van rá mód, akkor egy webdesignerrel készíttesd el! Ezzel a képpel mutatkozik be a céged a Facebook felhasználók számára és egyben ez az egyik legfőbb komponense az imidzsednek a Facebookon. Fontos kihangsúlyoznom, hogy nem szabad szöveggel teleírni a borítóképet, ugyanis a Facebook szabályzata ezt tiltja. Viszont ez a szabály nem kell hogy problémát okozzon, hiszen egy jó képpel is el lehet érni tökéletes hatást!
 • c.)    Szintén nagyon fontos a profilképed megválasztása és az oldalad neve, hiszen minden egyes bejegyzésednél ezt fogják látni! A cél, hogy legyen figyelemfelkeltő és rögtön juss az eszükbe!

Hozzászólások lezárva.